You are here

Èxit de la 18a edició del Festival del Romànic i dels Castells de Frontera

News

Èxit de la 18a edició del Festival del Romànic i dels Castells de Frontera

Després de dos anys en format virtual, aquest juliol ha tornat a sonar la música en viu en tres dels indrets més característics de la nostra comarca. Enguany hem celebrat la normalitat, en la 18ena edició del Festival del Romànic i dels Castells de Frontera, un festival que posa en valor el patrimoni romànic del Pallars Jussà, i que uneix música i història creant una atmosfera que trasllada a qualsevol que ho escolti cap a temps remots de castells i cavallers.

El castell de Llordà va acollir el primer concert del festival, el darrer déu de juliol a les sis de la tarda. Els gairebé quaranta assistents varen poder gaudir en directe de la música de la tiroba d’Edwin García i la veu de la mezzosoprano Marta Rodrigo, que van oferir un exquisit repertori clàssic de finals del cinquecento i principis del seicento italià, una època a cavall entre la fi del baix renaixement i l’inici del barroc. El concert va ser un èxit entre el públic carregat d’elogis cap als músics.

El següent diumenge dia disset, a les set de la tarda, el cèlebre Castell de Mur va ser seu del segon concert del festival. Concretament, dins la nau central de la col•legiata de Santa Maria de Mur va el Cor de cambra de Granollers va oferir un repertori musical dividit en tres parts que va traslladar al públic a través del temps. El concert va ser tot un èxit entre els espectadors i així es va fer saber amb el llarg aplaudiment que va ressonar per les mil•lenàries parets del castell.

L’església parroquial romànica de Santa Maria de Llimiana va ser el lloc escollit per a acollir la cloenda i últim concert del festival. L’Orfeó de Tremp va oferir un repertori musical ple de cançons populars i ben conegudes pel públic. En un emplaçament magnífic aquest concert va ser el que va tenir més afluència del festival, i els espectadors van poder gaudir d’una gran actuació dels cantaires.