You are here

5 llocs per remullar-te al Pallars Jussà aquest agost!

News

5 llocs per remullar-te al Pallars Jussà aquest agost!

Al Pallars Jussà no hi trobaràs aigua salada però si les nostres platges d’interior. A l’ agost, la comarca és el destí ideal per a tots aquells que busquen refrescar-se en entorns naturals de somni.

Et portem una selecció dels millors llocs per gaudir de l'aigua al nostre territori, des d'embassaments impressionants fins a rius cristal·lins i les piscines municipals perfectes per a tota la família. Aquí tens les nostres 5 propostes Top per un estiu inoblidable:

1. Embassament de Sant Antoni

L'embassament de Sant Antoni és un clàssic del Pallars Jussà. Aquest gran llac artificial ofereix nombroses zones de bany amb aigües tranquil·les i netes, ideals per a tota la família. Una autèntica platja-paradís amb vistes als Pirineus. Te’n destaquem 4. La zona del Piolet a Salàs de Pallars, platges de còdols amb fàcil accés i àrees de pícnic per passar-hi tot el dia, la platja del càmping Gaset (a Talarn), i la zona de Sant Joan de Vinyafrescal (a la Pobla de Segur) i la platja del Xiringuito a Aramunt .

2. Embassament de Terradets

L'embassament de Terradets és perfecte per als amants dels esports aquàtics. A més de zones de bany amb aigües fresques, podreu gaudir de lloguer de caiacs i paddle surf. A l'entorn del Pantà, també trobareu petits racons tranquils per relaxar-vos i prendre el sol.

3. Riu Noguera Pallaresa a la Pobla de Segur

A la vora de la Pobla de Segur, el riu Noguera Pallaresa regala un bany refrescant amb les seves aigües fresques i cristal·lines. Un dels punts més recomanats és el Pont de Claverol, on podreu gaudir de zones de bany naturals envoltades de vegetació exuberant. Ideal per als que busquen una escapada refrescant en plena natura.

Des de la Pobla i en bici o a peu pots fer una passejada a la vora del riu per arribar a la Presa de Llania, la barraca, la bassa de Vallcarga o els eixavegons, Meandres amb arbres i espigons on tirar-se a l'aigua, hi trobaràs petites piscines naturals on enfonsar-se. Al riu, s’ha d’anar alerta amb el boterot, la variació de l’aigua important que hi ha a la tarda a causa de l’activitat del ràfting més amunt.

Utilitza aquest mapa per ubicar-te:

4. Riu Flamisell

Al Congost d'Erinya, entre Senterada i La Pobla de Segur hi pots trobar una bassa fonda aquí normalment l’aigua no té variacions hidroelèctriques importants i hi pots observar aus rapinyaires.

5. Piscines Municipals

Per a aquells que prefereixen les comoditats de les piscines, les piscines municipals del Pallars Jussà són una opció excel·lent. Amb instal·lacions modernes i ben cuidades, trobareu piscines a Tremp, Talarn, Salàs de Pallars, La Pobla de Segur, Senterada, Figuerola d’Orcau, Isona i altres pobles de la comarca. Són ideals per passar un dia en família, amb zones de joc per als més petits i espais de relax per als adults.

Atenció, als entorns naturals no hi ha vigilància ni socorristes. Vigila on et banyes, i fes cas en tot moment dels cartells informatius i les autoritats locals. Intenta anar amb companyia o bé informar amics i família d’on aniràs. Vigila els infants. Si no saben nedar,

assegura't que porten algun dispositiu adaptat a la seva edat que els ajudi a mantenir el cap fora de l'aigua. Assegura't que en tot moment hi hagi una persona adulta responsable que vetlli per la seva seguretat mentre es banyen o juguen a prop de l'aigua. No els perdis mai de vista i estigues a prop, encara que sàpiguen nedar.

Consulta més consells de seguretat aquí:

Si vols fer alguna activitat nàutica, consulta el nostre fulletó per saber on llogar caiacs i padles, bicicletes d’aigua o atrevir-te amb una classe de wake o esquí nàutic:

Aquest agost, no hi ha excusa per no gaudir de l'aigua al Pallars Jussà! Veniu a descobrir aquests indrets i gaudiu d'un estiu ple de diversió.

Galeria d'imatges