You are here

El nou Museu d’Isona acull 600 visitants en el cap de setmana de portes obertes

News

El nou Museu d’Isona acull 600 visitants en el cap de setmana de portes obertes

La setmana passada es va inaugurar el nou museu de la Conca Dellà , remodelat i ampliat amb la unió de 2 edificis i una nova museografia després de 2 anys d’obres . Un total de 600 de visitants han gaudit de la nova exposició aquest cap de setmana.

Al nou Museu de la Conca Dellà inaugurat divendres per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, juntament amb representants de les institucions locals, s’hi han invertit un total 732.000 euros. El Departament de Cultura, ha finançat 400.000 euros i pels fons europeus FEDER 332.000 euros dins de l’operació “Valorització del Patrimoni natural i cultural per a la dinamització turística del Pallars Jussà” on han participat el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà, i la Diputació de Lleida.

La primera fase de la reforma del Museu va consistir en la unió de dos immobles entre mitgeres al nucli antic d'Isona, la Casa Ferreria, edifici inicial del museu i la Casa Serra, edifici proper, cedit per l'ajuntament. Això ha permès ampliar la superfície expositiva en un 75%, aportant 260,15 m2 quadrats més als 346,20 m2 existents.

En La segona fase s’ha rehabilitat l’espai actual per acollir la nova museïtzació, centrada especialment en la part arqueològica introduint elements innovadors. S’han instal•lat taulells tàctics, pantalles transparents, barres interactives, vitrines display, així com elements originals com el cub interactiu. També s’han potenciat efectes virtuals amb la projecció d’objectes 3D i la recreació d’ambients sonors.

Una desena de voluntaris (joves del municipi), han fet de guies a la nova exposició amb l’objectiu és afavorir la participació i interacció amb els visitants. S’hi poden veure un dels conjunts d'inscripcions d'època romana més importants del país i les impressionants restes i recreacions de dinosaures que habitaven al Geoparc mundial de la UNESCO Orígens.

Galeria d'imatges