You are here

Jornada de portes obertes a les adoberies per la Diada

News

Jornada de portes obertes a les adoberies per la Diada

Diumenge 11 de setembre el Consell Comarcal del Pallars Jussà oferirà una jornada de portes obertes gratuïta i guiada per donar a conèixer les Adoberies del barranc de la Font Vella a tots els trempolins i trempolines.
Les visites es faran a partir de les 9.30 i fins les 11.30 h amb un guiatge de 30 minuts. Els visitants podran descobrir aquest espai patrimonial rehabilitat gràcies a l’operació “Valorització del patrimoni cultural i natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà” que ha comptat amb el cofinançament de fons europeus FEDER, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Tremp.
Durant l’itinerari s’explicarà el passat adober de Tremp que va comptar amb un màxim de 8 adoberies per tractar la pell que van estar en funcionament fins a finals del s XIX. Amb les obres s’ha recuperat la planta baixa de l’edifici, s’ha fet un mirador a la primera planta i senyalitzat el recorregut. Els arqueòlegs han documentat altres activitats econòmiques que van ubicar-se al llarg del barranc de la Font Vella: un escorxador, una destil•leria, un obrador de tint entre d’altres.
Aquesta iniciativa també inclou un sender natural d’un kilòmetre que resseguirà el curs del barranc de la Font Vella i connectarà aquest espai amb el pont romànic de Sant Jaume. El camí ja es troba en una fase avançada d’execució i permetrà posar en valor aquest pulmó verd de la ciutat, que antigament gràcies a la proximitat de l’aigua va ser el “polígon industrial” de Tremp.
L’espai de les adoberies s’ha inclòs aquest estiu dins l’itinerari de la visita guiada per a conèixer el centre històric de Tremp que s'ofereix els dissabtes a la tarda amb un cost de 3 €. Les reserves es poden fer a través de la plataforma online de Pallars click o bé a l'Epicentre, centre de visitants del Geoparc:
https://www.pallarsclick.com/ca/visita-guiada-tremp_a_125.html