Se encuentra usted aquí

XVIII Festival del Romànic i dels Castells de Frontera. Pallars Jussà 2022

Noticias

XVIII Festival del Romànic i dels Castells de Frontera. Pallars Jussà 2022

El Festival del Romànic i dels Castells de Frontera, organitzat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà amb la col•laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i els ajuntaments corresponents, us invita a gaudir de la seva XVIII edició amb un programa de concerts que com en anteriors edicions busca el maridatge entre la música i els nostres espais monumentals d’identitat i d’història.

Aquest any, havent-se superat en bona part les restriccions imposades per la pandèmia, el Festival recupera la presencialitat i, per tant, el format de les quinze primeres edicions. Hi haurà serveis gratuïts d’autobús per assistir als tres concerts i optimitzar així l’accessibilitat i la concentració de vehicles.

Al Castell de Llordà presentem ‘CANTA CUPIDO!’, un programa de música de cambra amb la mezzosoprano Marta Rodrigo acompanyada per el tiorbista Edwin Garcia; un recorregut pel primer barroc italià (s. XVII) en la seva versió més íntima. Una selecció de cançons idònia per gaudir de forma subtil i propera, gràcies a l’acústica privilegiada de la sala gran del castell, de les emocions que es desprenen dels textos i del so de la tiorba, un llaüt gran amb més suport harmònic gràcies a cordes lliures addicionals. D’aquest programa volem destacar que la segona part està dedicada a la figura de Bàrbara Strozzi (1619- 1677), cantant i compositora veneciana considerada ‘la gran dama de la cantata barroca’. Va ser reconeguda a la seva època, en un món d’hegemonia masculina, gràcies a l’excel•lència i expressivitat emocional de la seva obra.

A Mur podrem escoltar ‘CANTEM’, un programa de música de coral a capella a càrrec del COR DE CAMBRA DE GRANOLLERS, una formació de gran projecció dintre del panorama de l’art coral català actual, dirigida per Josep Vila Jover. El programa, basat en un reculls de compositors i d’obres mestres des dels voltants del 1600 fins l’actualitat, s’estructura en tres parts cronològiques i temàtiques. El programa ‘CANTEM’ des de l’altar de Santa Maria de Mur il•luminarà com un calidoscopi les virtuts, els colors i les harmonies diverses que la veu cantada pot arribar a crear.

A l’Església de Santa Maria de Llimiana presentem el programa ‘VIVINT CANTEM’ a càrrec de l’ORFEÓ DE TREMP sota la direcció de Jordi Sansa. En aquest espai emblemàtic del romànic pallarès, proveït d’una acústica extraordinària, podrem escoltar una selecció variada de cançons populars i sacres principalment del repertori català coral. El programa ‘VIVINT CANTEM’ reflecteix molt bé el privilegi del cant coral, del fet de poder ajuntar i ajustar les veus per experimentar la vivència conjunta de cantar i de poder-la compartir.

El preu de les entrades és de 6 € i ja estan a la venda a https://www.pallarsclick.com/ca/xviii-festival-del-romanic-i-dels-castel...

Podeu veure el cartell en aquest enllaç.

PROGRAMA:

Castell de Llordà. Diumenge dia 10 de Juliol a les 18.00
CANTA CUPIDO!
Àries i cantates del barroc italià
Marta Rodrigo, mezzosoprano
Edwin García, tiorba

Castell de Mur. Diumenge dia 17 de Juliol a les 19.00
CANTEM
Cor de Cambra de Granollers
Josep Vila Jover, direcció

Església de Santa Maria de Llimiana. Diumenge dia 24 de Juliol a les 19.00
VIVINT CANTEM
Orfeó de Tremp
Jordi Sansa, direcció