Se encuentra usted aquí

Nova exposició itinerant a l'Epicentre: Històries i camins, Passeig literari pels camins Pirinencs

Noticias

Nova exposició itinerant a l'Epicentre: Històries i camins, Passeig literari pels camins Pirinencs

Des del 3 de desembre fins al 22 de gener es podrà visitar a l’Epicentre, centre de visitants del Geoparc, l’exposició HISTÒRIES I CAMINS. Passeig literari pels camins pirinencs.

Llegir i caminar són dues activitats que poden tenir efectes beneficiosos per a la salut física i mental de les persones perquè impliquen coneixement, descoberta, exercici i concentració, entre moltes altres satisfaccions. Si, a més, es combinen, poden generar una càrrega emocional important i, a la vegada, posar en valor la literatura, el camí i el territori.

Per aquest motiu des de la Taula de Camins de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) s’ha dut a terme el projecte HISTÒRIES I CAMINS. Passeig literari pels camins pirinencs.

El punt de partida és una exposició inspirada en alguns dels camins a peu que, fins fa un segle, es recorrien quotidianament. Era la manera més comú de traslladar-se i és per això que al darrere de qualsevol camí s’hi amaguen infinitat d’històries. A l’exposició itinerant es troben sis històries —reals o fictícies—, els protagonistes de les quals són viatgers ocasionals. Hi ha un pagès fent de guia a uns burgesos per portar-los a un estany; una colla d’homes traslladant un piano per camins de muntanya; un passador salvant fugitius del nazisme a través de les fronteres; una jove trementinaire fent per primer cop de venedora ambulant; un seguici fúnebre transportant un taüt a un cementiri de fora del poble i una parella acabada de casar i de camí a França per a treballar-hi.

S’estan programant activitats al voltant de l'exposició. Estigueu atents.

Galeria d'imatges