Vous êtes ici

Lleuger descens dels visitants a les oficines turístiques del Pallars Jussà aquest estiu

Nouvelles

Lleuger descens dels visitants a les oficines turístiques del Pallars Jussà aquest estiu

Del 24 de juny a l’11 de setembre a l'epicentre, centre de visitants del Geoparc Orígens a Tremp i oficina de turisme comarcal s'han atès a 3090 persones, i s'han realitzat 1.170 enquestes. Aquestes xifres signifiquen una lleugera davallada respecte l'estiu del 2021, quan es van atendre a 3374 visitants i es van realitzar 1.374 enquestes. Tot i així, les visites a l'exposició permanent de l'epicentre s'han incrementat modestament amb un total 671 visitants una vintena més que l'estiu passat.

En aquest sentit, també a l'oficina de turisme de la Pobla de Segur també s'ha repetit aquesta tendència a la baixa. Durant aquest estiu han atès a 2423 visitants, respecte el 2.723 que van atendre durant el mateix període l'any passat.

El punt d'atenció als visitants d'Estany Gento al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici també presenta xifres més baixes: amb un total de 2.119 persones ateses respecte els 3.385 del 2021. Aquesta xifra però, no es pot comparar del tot ja que el punt d'atenció no va començar a funcionar fins el 25 de juliol quan en temporades anteriors, es posava en marxa l'1 de juliol, juntament amb l'entrada en funcionament del Telefèric de la Vall Fosca.

El perfil dels nostres visitants no ha canviat gaire. La majoria del turistes que arriben a la nostra comarca són catalans, gairebé un 85 % i d'aquests la major part són de Barcelona, seguits de Lleida i de poblacions del Vallès Occidental. Pel que als visitants provinents de la resta de l'estat espanyol majoritàriament són de Madrid, del país Valencià i del País Basc. En referència als visitants estrangers el rànquing l'ocupa França, Regne Unit i els Països Baixos.

Aquest estiu, en general hi hagut la sensació per part de diferents equipaments visitables del Geoparc que ha estat més tranquil i amb menys aglomeracions a la zona, especialment al setembre a causa de l'avançament de les classes escolars.