Vous êtes ici

Els equipaments turístics del Pallars Jussà com a cas pràctic de creació de mapes amb l’Instamaps

Nouvelles

Els equipaments turístics del Pallars Jussà com a cas pràctic de creació de mapes amb l’Instamaps

L’oficina de turisme del Pallars Jussà ha participat en el taller en línia d'Instamaps adreçat al turisme de muntanya realitzat el passat dimecres 28 d'abril.

La sessió de 2 hores s’ha centrat en les funcionalitats i possibilitats de la plataforma per representar elements turístics a través de 2 exemples de casos reals de zones de muntanya: el mapa d’elements turístics del Pallars Jussà i del Geoparc Orígens i el mapa de camins i senders de la Vall de Lord (Solsonès). A més, també s’han treballat la ubicació dels principals miradors de la comarca pallaresa. Cent usuaris han participat en aquesta formació online i han pogut comprovar com es treballen i creen mapes ràpidament amb aquesta eina web de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). El vídeo tutorial d’aquesta sessió estarà penjat a la pàgina web: www.instamaps.cat i al canal del youtube de l’ICGC.

Instamaps és una plataforma web que permet als usuaris explorar la geoinformació de Catalunya i de la resta del món, crear els seus propis mapes de manera fàcil, visualitzar-los en tot tipus de dispositius, incrustar-los en una pàgina web o blog i compartir-los a les xarxes socials.

La plataforma ha estat dissenyada per facilitar l'ús i la difusió de geoinformació. Permet crear, publicar i compartir informació geogràfica a través de mapes i visors de forma molt gràfica. Com a eina en permanent evolució, es realitzen periòdicament sessions formatives en què se n’expliquen les novetats i millores.

Es tracta d’una gran eina gratuïta recomanable per a tothom, especialment, per als guies, informadors i tècnics d’equipaments turístics i culturals.