Se encuentra usted aquí

Finalitzada l’aplicació de realitat virtual per a posar en valor els espais turístics de la comarca

Noticias

Finalitzada l’aplicació de realitat virtual per a posar en valor els espais turístics de la comarca

El Consell Comarcal ha desenvolupat una aplicació de realitat virtual que permet recrear experiències de realitat augmentada i vídeos en 360 de 5 escenes històriques per posar en valor diversos continguts culturals d’interès turístic a la comarca. Aquesta actuació ha estat promoguda gràcies a fons europeus, gestionats pel Consell Comarcal i properament serà presentada als ajuntaments dels llocs on s’ha desenvolupat.

L'empresa lleidatana que s’ha encarregat de desenvolupar aquesta aplicació ha estat INVELON TECHNOLOGIES, guardonada amb el Premi PIMEC Joves 2021 que atorga PIMEC.

Per a poder gaudir d’aquesta experiència immersiva, l’usuari només haurà de fotografiar amb el seu dispositiu mòbil els diferents codis QR que es trobaran col•locats a les localitzacions. Fent això, els elements virtuals es fusionaran amb la realitat i podrà submergir en aquesta experiència.

Les escenes s’han localitzat en 5 espais diferents.

Antiga muralla i poble medieval de Tremp: on el visitant podrà endinsar-se en l'època medieval gràcies a la reconstrucció de la muralla i les antigues torres de defensa en realitat augmentada, i amb un imatge de 360º de l’antiga àrea comercial amb elements de la vida quotidiana de l’època.

Guerra Civil al front republicà de La Posa a Isona: aquí es pot veure un vídeo de 360 que recrea la vida al front mostrant soldats i objectes de l’època.

Jaciment d’icnites de La Posa a Isona: en aquesta escena es pot veure, a través de realitat augmentada, com les rajades van excavar els clots d’alimentació superficials que han deixat unes marques tan característiques.

El Castell de Sant Gervàs a Gavet de la Conca: el visitant pot veure una reconstrucció de l’exterior del castell en realitat augmentada.

La Fira de bestiar de peu rodó de Salàs de Pallars: en aquest cas, a través d’una imatge de 360, s’ha recreat l’antiga fira de bestiar de Salàs de principis del s.XX. al Carrer del Raval del Vall.

Aquesta actuació s’inclou en l’operació “Foment del Patrimoni natural d’interès turístic al Pallars Jussà”, i el 50% està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i cofinançada amb la col•laboració de la Diputació de Lleida i dels ajuntaments del Pallars Jussà.