Vous êtes ici

S'Instal•len cartells del Geoparc Mundial UNESCO Orígens a les 3 entrades de Tremp

Nouvelles

S'Instal•len cartells del Geoparc Mundial UNESCO Orígens a les 3 entrades de Tremp

El Consell Comarcal promou l’actuació que implantarà una quarantena de senyals de naturalesa diversa a la comarca per tal de d’informar al visitant que es troba en un Geoparc Mundial UNESCO. Alhora també hi ha diferents panells que interpreten alguns dels elements patrimonials d’aquest territori, relacionats amb el patrimoni geològic, paleontològic i miner.
Aquesta actuació denominada "Valorització del patrimoni cultural i natural per la dinamització turística del Pallars Jussà" té un pressupost de 86.450 €, cofinançats al 50% per fons FEDER; per la Diputació de Lleida i l’associació Geoparc Conca de Tremp - Montsec.
Des del Consell Comarcal del Pallars Jussà i l'associació Geoparc s’han redactat conjuntament les propostes tècniques i s'està realitzant el seguiment de l’actuació, iniciada el passat novembre. Els ajuntaments també participen en el finançament atès que formen part de l’associació Geoparc, i en el cas d’aquestes noves cartelleres a les entrades de Tremp, l’Ajuntament d’aquest municipi ha participat en el disseny.
L’execució de l’actuació va a bon ritme amb un total del 60% de les senyals ja instal•lades i amb la previsió de finalitzar durant el gener de 2020.
Aquesta setmana es senyalitzaran les mines d’urani de Castell-estaó (a la Vall Fosca) amb unes lletres corpòries i dues figures de miners i es continuaran els treballs en diferents indrets de la comarca.
Amb aquesta acció s’aconsegueix augmentar la visibilitat de la geodiversitat per mantenir i revalidar el segell Geoparc Mundial de la UNESCO, una marca que reconeix mundialment tant el patrimoni paleontològic i geològic com el patrimoni natural, històric i cultural d'aquest territori.
Les cartelleres de benvinguda a la ciutat són un reclam per identificar que ens trobem en territori geoparc, el segon de Catalunya, que amb un total de 2000 km2 inclou tota la comarca del Pallars Jussà; els municipis de Camarasa, Àger i Vilanova de Meià (de la Noguera); el Baix Pallars del Sobirà i Coll de Nargó de l'Alt Urgell.
Aquest contracte, a més, inclou la realització d'un mapa turístic del Geoparc així com d'una guia divulgativa i la millora de la pàgina web d’aquesta entitat.