Vous êtes ici

Avancen les obres al barranc de la Font-Vella

Nouvelles

Avancen les obres al barranc de la Font-Vella

Les obres de consolidació de les antigues adoberies de Tremp, al barranc de la Font Vella, han recuperat el ritme aquest mes d’abril. Les obres permetran la implantació d'un sender natural i d'interpretació patrimonial per posar en valor aquest recurs del municipi.

Aquesta actuació té un pressupost de gairebé 147.000 € i es complementarà amb l’adequació d’un itinerari al llarg del barranc que ha estat adjudicat a l’ empresa pallaresa Enric Mitjana Dalmau. Les obres s’inclouen dins l’operació “Valorització del Patrimoni Cultural i Natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà”, i el 50% està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, amb la col•laboració de la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Tremp.

Respecte al seguiment de les obres, s’ha contractat l’arquitecte tècnic Albert Altisent, així com a l’empresa IPAT serveis culturals per fer-ne l’assessorament arqueològic i històric.

L’objectiu d’aquestes tasques de recerca és aconseguir uns continguts bàsics que expliquin els elements patrimonials que es troben al llarg del barranc de la Font-Vella, com l’antic convent, i les adoberies. Igualment, s’obtindrà informació d’altres activitats “industrials” que també es realitzaven al llarg del curs del Barranc.

Finalment, aquesta informació es recollirà en la senyalització que hi haurà en els espais recuperats i servirà també per elaborar un audiovisual que donarà a conèixer com es treballava i quines activitats es duien a terme a les adoberies de la ciutat de Tremp.