Vous êtes ici

XX Festival del Romànic i dels Castells de Frontera

Nouvelles

XX Festival del Romànic i dels Castells de Frontera

El Festival del Romànic i dels Castells de Frontera, organitzat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i els ajuntaments corresponents, celebra el seu vintè aniversari i us invita a gaudir de la vintena edició amb un programa de concerts que busca tres objectius: programar grups musicals de qualitat, consolidats i emergents, de l’àmbit català, promoure els grups musicals pallaresos i aconseguir el maridatge entre la música i els nostres espais monumentals d’identitat i d’història.

 

La vintena edició del Festival presenta un programa ple d’atractius tant pels intèrprets que hi participen com pels programes musicals que hi podrem sentir.

Hi haurà, com en anteriors edicions, serveis gratuïts d’autobús per assistir als tres concerts i optimitzar així l’accessibilitat i la concentració de vehicles.

 

Al Castell de Llordà presentem “Endechas i cançons populars”, una selecció d’endechas, cançons sefardites i tradicionals amb el Grup de Cambra Marineries amb Andrea Font. Un trio format per soprano, guitarra i violoncel que ens faran descobrir les interioritats dels arranjaments originals sobre un repertori inspirat en la tradició oral, fets per compositors clàssics tan importants com Matilde Salvador i Manuel de Falla; tot plegat un programa per gaudir de la música de cambra en l’acústica meravellosa de la sala gran del castell.

 

A l’Església de Santa Maria de Llimiana, presentem el programa "Un viatge per Amèrica", a càrrec de la Coral Verge de Ribera de la Pobla de Segur sota la direcció d’Albert Royes. Aquest concert és un recull variat de cançons de les Amèriques, des del Sud al Nord, d’estils i procedència diversa. Des del punt de vista de la llarga història de la Coral també és un concert especial, atès que reflectirà el bon treball que s’està duent a terme amb l’etapa que s’ha encetat amb la nova direcció de l’Albert Royes.

 

A Santa Maria de Mur podrem escoltar “Cançons per somniar”, un programa eclèctic de música de coral a càrrec de la Coral del Conservatori de Sant Cugat dirigida  per Raimon Romaní. Una coral jove que ha guanyat molts certàmens i que es una de les formacions actuals amb més projecció en l’àmbit coral. El programa que combina obres sacres i profanes evocadores i emotives omplirà de sonoritat i llum Santa Maria de Mur.

 

PROGRAMA:

 

Castell de Llordà 

Diumenge 7 de juliol, a les 19.00

“Endechas i cançons populars”

Grup de Cambra Marineries amb Andrea Font

Andrea Font Granell (soprano)

Joan Carretero Zamora (guitarra)

Inés Sanz de Bremond Sanz (violoncel)

  

Església de Santa Maria de Llimiana

Diumenge 14 de juliol, a les 19.00

"Un viatge per Amèrica"

Coral Verge de Ribera

Direcció: Albert Royes

 

Castell de Mur

Diumenge 21 de juliol, a les 19.00

“Cançons per somniar”

Coral del Conservatori de Sant Cugat

Direcció: Raimon Romaní