Se encuentra usted aquí

Salàs de Pallars, a “Salut i muntanyes”

Noticias

Salàs de Pallars, a “Salut i muntanyes”

El divendres 2 de desembre, a les 22.15, el 33 estrenarà un nou capítol de “Salut i muntanyes”, el programa que explica la vida als pobles de muntanya a través de diversos elements identificatius.

En aquesta ocasió, Eva Clausó visitarà Salàs de Pallars, al Pallars Jussà.

En aquest capítol, la reportera Eva Clausó visitarà la comarca del Pallars Jussà.

La primera parada serà a Salàs de Pallars, a la Torre de Barta del s. IX, on viu l’Anna amb el seu marit. Després descobrirà els secrets de les botiguetes del poble de finals del s. XIX amb la Rosalia i el Sisco.
La ruta continuarà fins arribar als paratges de la Vall Fosca, on coneixerà la Carol a la Plana de Mont-ros, que fa vestits d’època i els ven als Estats Units.
Descobrirà la història del poble, que alguns van batejar com la petita Barcelona del Pallars Jussà, de la mà dels seus veïns.
I acabarà gaudint de les vistes de l’estany Gento i el refugi de la Colomina, al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, amb un personatge molt curiós, l’enginyer Albert Keller, que té més anys que Matusalem i li explicarà anècdotes de la construcció de la Central Hidroelèctrica de Capdella.
El format En cada capítol de “Salut i muntanyes”, dirigit i presentat per Eva Clausó, l’espectador s’acostarà a una població de Catalunya i al seu entorn d’una manera original i diferent. Serà a través d’elements característics de cada poble, com ara la gastronomia, les històries, l’esport o els seus habitants més originals i carismàtics. El programa donarà una visió general però també concreta de les diverses particularitats de cada zona. I tot amb la mirada curiosa i aventurera de la presentadora.

“Salut i muntanyes” visitarà sis pobles de muntanya: Peramola (Alt Urgell), Vilamur, Llessuí, Caregue, Salàs de Pallars (Pallars Jussà) i Prullans (Cerdanya).

La presentadora Eva Clausó Estival, nascuda a la Seu d’Urgell i llicenciada en Ciències de la Comunicació per la UAB, ha estat corresponsal de TV3 al Pirineu i a Andorra durant setze anys. A TV3 ja va dirigir i presentar "Tatuats pels Pirineus" (2017).

Amb "Salut i muntanyes", el seu últim projecte, torna a TV3 per mostrar a l’espectador els pobles que s’amaguen darrere les muntanyes catalanes.

Enllaç a les imatges:
tv3/salutimuntanyes