Se encuentra usted aquí

En marxa la remodelació del Museu de dinosaures d’Isona

Noticias

En marxa la remodelació del Museu de dinosaures d’Isona

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha contractat a les empreses  Construccions Espot Cardós i  STOA propostes Culturals turístiques  per a realitzar les tasques de reforma i ampliació del Museu de la Conca Dellà a Isona. La contractació s’ha dividit en dos lots: d’una banda els treballs de construcció i edificació i de l’altra, els treballs de museografia i interiorisme.

Aquesta actuació s’iniciarà aquest mes de novembre i compta amb un pressupost de 315.000 € gràcies a l’operació “Valorització del Patrimoni Cultural i Natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà”. El  Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, subvenciona el 50% de l’obra i el projecte tècnic, que també es cofinancen amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament d’Isona.

Les reformes permetran modernitzar l’equipament que actualment compta amb 300m2. Actualment s’hi exposen continguts diversos relacionats amb la paleontologia, el municipi romà d’Aeso i els recursos naturals i culturals del municipi.

La transformació proposada  resol algunes patologies i mancances funcionals  de l’edifici millora la seva eficiència energètica. A més, incorpora continguts més visuals  per dinamitzar-los  i fer-los més atractius i interactius amb uns dissenys més moderns, adaptats a l’oferta actual del municipi i la comarca en l’àmbit patrimonial i especialment en l’àmbit paleontològic. El nou Museu  esdevindrà un lloc de referència dins del Geoparc mundial UNESCO Orígens als Pirineus catalans.

Paral·lelament,  l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà ja ha començat les obres d’ampliació del museu amb un edifici annex connectat per una passarel·la. Aquestes obres estan finançades pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Amb aquesta actuació es destaca el paper d’Isona dins l’oferta cultural de la comarca, on els jaciments i valors paleontològics hi tenen un paper cabdal.