You are here

Tremp recupera una de les 8 adoberies que havia tingut durant el segle XIX

News

Tremp recupera una de les 8 adoberies que havia tingut durant el segle XIX

Les obres de recuperació de les antigues adoberies de Tremp ja estan en la seva fase final. Així ho han comprovat en una visita d’obres l’Alcaldessa de Tremp, els regidors dels 3 grups municipals presents al consistori, el president i els 2 vicepresidents del Consell Comarcal .
Els tècnics redactors del projecte i els encarregats de la direcció de les obres han explicat al grup de polítics l’estat de les obres que han consistit en consolidar l’antiga edificació de les adoberies fent visitable la planta baixa. On s’han descobert unes altres adoberies, apart de les conegudes, de dimensions equivalents. També s’ha convertit la primera planta en un espai habilitat com a mirador que queda connectat a la ciutat mitjançant la recuperació d’un carrer empedrat .
Actualment, s’avança en habilitar un sender natural que connectarà aquest espai amb el pont romànic de Sant Jaume mitjançant la millora del camí existent entre els horts. L’itinerari tindrà prop d’un kilòmetre parteix de les adoberies a tocar de la C-13, seguint el curs del barranc de la Font Vella passant pel pont de Sant Jaume i arribar fins al pont dels “gitanos” a la carretera C-1412. Aquest sender natural tindrà gairebé 1 km i serà un dels pulmons verds de la ciutat.
Aquesta actuació realitzada pel Consell Comarcal s’inclou dins l’operació “Valorització del Patrimoni Cultural i Natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà” i està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER, de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya amb la col•laboració de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament de Tremp.
Els treballs també han incorporat les tasques d’investigació i redacció d’un estudi històric per part d’un equip d’arqueòlegs que han servit de base per a la senyalització de l’indret i que han documentat que al llarg del barranc de la Font Vella hi havia un escorxador, una destil•leria, forns de farina, un obrador de tint, i fins a vuit adoberies, de les quals s’ha pogut recuperar la que probablement va ser la més important. Es preveu organitzar alguna visita guiada per donar a conèixer aquest espai patrimonial de la capital del Pallars Jussà aquest estiu.