You are here

S'engega el procés de debat de l'Agenda Estratègica del Pirineu

News

S'engega el procés de debat de l'Agenda Estratègica del Pirineu

Sota el lema Imagina el Pirineu que vols es fa una crida a la participació dels ciutadans en l'elaboració de l'Agenda Estratègica del Pirineu, un document que vol ser el punt de sortida d'un procés de debat que sigui útil i viu per tal d'ajudar al desenvolupament del territori.

L’objectiu de l’Agenda Estratègica del Pirineu és garantir un futur sostenible, pròsper i amb segell propi per a les comarques del Pirineu. Sostenible i pròsper en el sentit més ampli de la paraula tenint en compte el punt de vista poblacional, social, natural, ambiental i respectuós amb l’entorn i la biodiversitat.

S'ha iniciat un procés de participació i concertació territorial adreçat a tots els agents del territori per definir els factors que intervenen en el desenvolupament de les comarques del Pirineu. Identificar els principals reptes del territori pirinenc és l'objectiu.

Els projectes s’han de centrar en algun dels 4 pilars i objectius específics de l’Agenda Estratègica del Pirineu: les persones i la governança, medi ambient i sostenibilitat, desenvolupament econòmic i innovació i Mobilitat i connectivitat.

Es volen recollir i seleccionar les propostes de projectes que tinguin una gran capacitat transformadora i que compleixin els requisits de ser singulars, pensats a escala pirinenca, contribueixin al benestar i al progrés social, siguin viables, contribueixin a la lluita contra el canvi climàtic, suposin una inversió en tendències de futur i tinguin un potencial multiplicador. El procés de debat ha de servir per prioritzar i concretar les per part del Govern de la Generalitat les durant el 2023.

Les Properes sessions seran:

1. Tallers presencials, que seran els propers 27 d’octubre i 3 de novembre, a Pont de Suert, Tremp, Puigcerdà i Berga.
2. Està obert el portal de participació ciutadana de la Generalitat https://participa.gencat.cat/processes/agendapirineu , per tal d’aportar idees, propostes i expectatives.
3. Tota la informació que s’anirà generant la trobareu al web agendapirineu2030.gencat.cat.

Per participar als Tallers cal inscriure’s a través del web: Agenda estratègica del Pirineu - Participa gencat, on caldrà registrar-se per tal de poder gestionar correctament la sessió. La implicació dels ciutadans i ciutadanes vinculats a les comarques de la Val d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell, Cerdanya, Solsonès, Berguedà i Ripollès, és clau per l'èxit d'aquest procés participatiu.