Vous êtes ici

'Joc de Dames' finalista als premis ACCA

Nouvelles

'Joc de Dames' finalista als premis ACCA

El projecte de dinamització sociocultural ‘Joc de Dames’ aconsegueix ser finalista de l’edició d’enguany als premis que cada any entrega l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA) en la categoria d’Educació. L’entitat, formada des de fa 40 anys per professionals dedicats a la producció cultural, distingeix anualment els millors projectes culturals generats a Catalunya, que són avaluats i proposats per una comissió d’experts/es i votats després pels i les membres de l’entitat.

En la gala celebrada ahir 12 d’abril a les 19 hores a l’Auditori del MACBA es va dur a terme el nomenament de les idees i projectes guanyadors per a cadascuna de les sis categories (Espais i iniciatives, Educació, Recerca, Crítica d’Art, Comissariat i Projecte Artístic). Si bé el ‘Joc de Dames’ no va aconseguir finalment guanyar en la seva categoria, ha aconseguit mantenir-se com a finalista en aquesta edició.

En la cita d’ahir es va destacar que el projecte plantegi un discurs contemporani com és la igualtat de gènere i el feminisme en elements de patrimoni històric, aconseguint fer arribar al públic general l’aportació de les dones en època medieval. Per aquest motiu les seves creadores, Cristina Simó (Ecomuseu de les Valls d’Àneu) i Noemi Nus (Peperepep Cultural) es mostren molt satisfetes del recorregut i reconeixement que està aconseguint paulatinament aquest projecte i agraeixen la distinció que suposa per una idea com aquesta, nascuda lluny dels grans centres de producció cultural, el mateix fet d’haver estat nominada a uns premis d’abast nacional.

El Joc de Dames exposa a través de visites guiades tot allò que va ser important als segles XI i XII als quatre espais que en formen part (Conjunt Monumental de Castell de Mur i la Canònica de Santa Maria; l’Antic Monestir de Gerri de la Sal; Sant Pere del Burgal; i Santa Maria d’Àneu). I ho fa amb una visió integral que inclou els homes i també les dones que van fer història en aquests indrets.